Август – първият 20-годишен голдън ретривър в света

Голдън ретривърите са прекрасни – от приятелския им характер, до величествения им външен вид, те са създадени за обичане и прегръщане! Ние определено сме от хората, които се разтапят сред златистата им козина, а героинята на днешната ни история няма как да не докосне и вашите сърца.

golden-retriever-august

Запознайте се с Август от Оукланд, Тенеси. Наскоро сладката ѝ муцунка обиколи новинарските емисии в Щатите, защото тя е първият известен на света голдън ретривър, навършил 20 години. В тази връзка, тя е най-старото куче от породата според GoldHeart Golden Retrievers Rescue.

Август или Аги, както я наричат на галено, е родена на 24 април 2000 г. и през живота си е връщана два пъти, преди най-накрая да намери истинския си дом в Оукланд, Тенеси, заедно с двамата си човешки спътници – Стив и Дженифър. Това се случва, когато Аги е на 14 години, а осиновителите ѝ я приютяват, въпреки че средната продължителност на живота на кучетата от тази порода е 10-15 години.

golden-retriever-august

Август е изненадващо здрава за възрастта си. Нужно е само малко повече търпение при първото ѝ изправяне, а след това се радва на ежедневни разходки в двора на къщата си. 20-тия си рожден ден тя отпразнува в компанията на човеците си, приятели от породата и вкусна морковена торта.

golden-retriever-august

От GoldHeart Golden Retrievers Rescue дават няколко съвета как да се уверите, че вашият четирикрак приятел е в добро здраве и ще живее дълго:

1. Консултирайте се редовно с ветеринарен лекар – така той ще познава вашето куче, ще може да ви дава най-добрите препоръки и заедно ще планирате действия, за да поддържате здравето му.

2. Слушайте кучето си. То общува дори без думи – ако го видите да реагира отрицателно на храна или определени дейности, променете ги.

3. Хранете кучето си с качествена кучешка храна, тъй като по-добрата храна ще гарантира по-добро здраве и по-доброто му настроение.

4. Решете и почиствайте редовно своя голдън ретривър, тъй като това ще го поддържа здрав – ще предотвратява ушни инфекции, проблеми с венците и зъбите, проблеми с кожата.

5. Разхождайте и тренирайте редовно кучето си, за да поддържате сърцето и мускулите му силни.

golden-retriever-august

Желаем на Август още много рождени дни!

Още интересни истории ще намерите в нашата Facebook страница!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments