Австралийски водолази засаждат корали, докато туристите се завърнат

Докато икономиката на Австралия е в застой, туристическите лодки на страната стоят празни в пристанищата. Ситуация, която се случва почти навсякъде по света в момента. Някои от компаниите на континента-държава обаче решават да използват по ползотворен начин празните съдове и да ангажират персонала с интересна задача – включвайки ги в мисия за възстановяване на кораловата плантация по Големия бариерен риф.

Водолазите в една от австралийскиите компании за гмуркане, Passions of Paradise, доброволно работят за полагането на допълнителна грижа и внимание към океана, като засаждат корали в района на Големия бариерен риф. Те решават да вложат усилията си безвъзмездно в това екологично начинание след като спират да провеждат обиколки, заради пандемията от коронавирус.

Компанията използва на свои разноски най-модерния си катамаран, за да закара четири ентусиазирани екипа в подкрепа на програмата „Коралово засаждане“.

корали Австралия

„Ние помагаме на екипа на д-р Дейвид Сугет от Университета за технологии в Сидни, който провежда изследвания за устойчивост на рифове в един от 26-те обекта на континента“, казва изпълнителният директор Скот Гардънтой.

TrueStory.bg във Facebook!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments