Агнешка супа за Гергьовден

Рецепта за Агнешка супа за Гергьовден. Продукти и начин на приготвяне на Агнешка супа за Гергьовден.

Агнешка супа за Гергьовден
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“

Продукти:

  • 400 г агнешко месо
  • 50 г краве масло
  • 1 глава кромид лук
  • 2-3 стръка зелен лук
  • 1 к. ч. ориз
  • 1 с. л. чубрица
  • магданоз
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 2 яйца
  • лимонов сок
  • смлян черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

• Месото се нарязва на дребни парчета и се сварява на тих огън.
• Посолява се.
• Добавят се ситно нарязаният лук, оризът и маслото.
• Натрошава се и се прибавя кубчето зеленчуков бульон.
• Слагат се чубрицата, ситно нарязаният магданоз и черният пипер.
• Когато супата е готова, тенджерата се сваля от огъня и  се застройва с разбитите с лимоновия сок яйца.
• По желание при сервиране към супата може да добавите лъжичка кисело мляко, подправено с чесън.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments