Агнешки кебап с гъби, лук и магданоз

Рецепта за Агнешки кебап с гъби, лук и магданоз. Подготовка: 10 мин., Готвене: 120 мин.

Брой порции: 4

Трудност: 2

Агнешки кебап с гъби, лук и магданоз
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“

Продукти:

  • 1 кг агнешко месо от плешка
  • олио или масло
  • 1/2 с. л. универсална подправка
  • 150 г гъби
  • червен пипер
  • 1/2 връзка зелен лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/4 връзка копър
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

• Месото се нарязва на хапки и се изпържва в сгорещената мазнина.
• Щом се зачерви, се овкусява с половината универсална подправка и се изважда в чиния.
• В същата мазнина се задушават и нарязаните на шайби гъби, след което се връща месото.
• Слага се червеният пипер и малко топла вода и продължава да се задушава.
• Когато месото и гъбите са готови, прибавят се ситно нарязаният лук, магданозът, копърът, черният пипер и останалата универсална подправка.

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments