Аз съм силна жена, защото ме отгледа силна майка

Когато те е отледала любяща и силна жена, разбираш, че ти си единственият човек, отговорен за собственото си благополучие.

Когато те е отгледала силна жена, знаеш, че животът е такъв, какъвто си го направиш

Осъзнаваш, че ти и само ти си единственият човек, който има право да ръководи живота ти. Разбираш, че нищо и никой не може да определя колко струваш.

Когато те е отгледала силна жена, знаеш какво да направиш, за да отстояваш себе си, когато някой се опитва да те критикува или нарани. Знаеш как да защитиш това, което е твое и никога не позволяваш на никого да прекрачи границите ти.

Когато те е отгледала силна жена,  знаеш колко е важно да уважаваш себе си

Научаваш се да бъдеш търпелив, мил и разбран към себе си. Знаеш как трябва да се държиш с достойнство и не позволяваш на другите да се подиграват с теб или да те съдят несправедливо. Не допускаш другите да те карат да се чувстваш маловажна или слаба. Знаеш значението на грижата за себе си и това да обичаш себе си.

Когато те е отгледала силна майка, знаеш значението на истинската любов. Научила си за важността на саможертвата, търпението и отдадеността. Знаеш процеса на изграждане на смислени, здрави и обичащи отношения. Знаеш разликата между истинските и мили хора и егоистичните, фалшиви и манипулативни натури.

Когато те е отгледала силна жена, знаеш, че плачът не е признак на слабост. Знаеш, че понякога дори най-издръжливите хора се чувстват зле. Научила си, че дори и най-смелите понякога се чувстват уплашени и безпомощни. И това е в реда на нещата.

Когато си отгледана от силна, любяща майка, знаеш колко е важно да вярваш в себе си

Никога не се отказваш от целите и мечтите си. Работиш денонощно, за да ги постигнеш. А когато се провалиш някъде по пътя, събираш още повече сили да продължиш напред, защото провалът е неприемлив за теб.

Когато те е отгледала силна жена, знаеш, че никога не си сама на този свят. Защото винаги имаш някой зад гърба си в трудни дни. Човек, който винаги ще е до теб да те вдигне, когато си паднала.

Човек, с когото можеш да говориш винаги, без значение от часа. Човек, който ще е до теб и в добро, и в лошо. Човек, който вярва, че можеш да постигнеш всичко, което пожелаеш. Някой, който те обича безкористно, безкрайно и безусловно.

Когато си отгледана от силна и любяща майка, имаш своя модел за подражание. Тя е твоето вдъхновение, най-добрият приятел, пътеводна светлина, безопасно убежище и сила наведнъж.

Когато си отгледана от силна и любяща майка, ти самата се превръщаш в добра и силна жена.

loading…

Коментари


Източник: webmiastoto.com

Powered by Facebook Comments