Ако непрекъснато закъснявате, то значи сте успешен човек!

Всъщност всичко може да бъде съвсем различно.

Едно от качествата, които сме свикнали да свързваме с професионализма, е точността. Основното е, че с негова помощ показвате на другите хора главно уважение. Но не се отчайвайте, ако не сте в крак с часовника, защото често закъснението може също да показва наличието на друга положителна черта у човек, което увеличава шансовете му за успех.

  1. Вие сте оптимист

В книгата си „Лесният начин да спрете да закъснявате“, консултантката на най-големите световни компании Даяна Де Лонсър казва, че хората, които винаги закъсняват, обикновено правят грешки при планирането на времето си и нереално преценяват времето, необходимо за изпълнение на една или друга задача.

Както показват проучванията на психолога Джеф Конт от университета в Сан Диего, отчасти това може да се дължи на факта, че те възприемат времето по различен начин – за тях то е по-бавно, отколкото всъщност е. А Даяна Де Лонсор твърди, че закъсняващите хора са водени от оптимизъм.

Така че, ако някой очаква от вас да изпълните десет 10-минутни задачи в рамките на един час, най-вероятно ще си помислите: „Разбира се, мога да го направя! Няма проблем. “ Въпреки че трябва да сте по-внимателни и да не обещавате на никого повече, отколкото можете да направите, такъв ентусиазъм и желание за работа могат да ви помогнат да поддържате самообладанието си в трудни моменти и да поемате разумни рискове, както правят истинските мениджъри.

  1. Вие сте заинтригувани от всичко

Специалистите знаят, че многозадачността (бързо преминаване от една задача в друга) отнема много енергия на мозъка. Многозадачността има своите предимства. Така че хората, които вършат няколко задачи наведнъж, са креативни. Те имат много интереси и винаги искат да опитат нещо ново.

Джеф Конте откри, че хората, които винаги закъсняват, са предразположени към многозадачност. Може да се наложи да гледате часовника си по-често, но вероятно сте достатъчно умни и отворени, за да се сблъскате с проблемите си.

  1. Можете бързо да се задълбочите и да намерите решение на проблема

Ако често закъснявате, трябва да мислите в движение. Например, представете си, че сте загубили време и сте изпуснали автобуса си. Сега трябва да разберете как да стигнете до или от работа. По същия начин, ако закъснявате за среща, ще трябва да намерите начин да наваксате или научите всичко, което вашият екип вече е обсъдил.

Спокойствието и позитивността ви до известна степен ви помагат да останете концентрирани, защото стресът от ситуацията не замъглява ума, както би било в случай, че имате различен тип темперамент.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments