Алое вера гел се използва за лечение на различни заболявания

Алое вера гел се използва в козметиката и за лечение на различни сериозни заболявания

Алое вера е растение, което се използва в световен мащаб за лечение на много сериозни и тежки заболявания като рак.

Тази лечебна билка произхожда от Северна Африка и прилича на кактус на външен вид и съдържа много вода.

Алоето е богато на витамини и минерали, особено витамин С, Е и цинк. Има антибактериално действие и затова успешно предотвратява развитието на много инфекции.

Има много видове алое, но само няколко са лековити.

Древните египтяни го наричали растение на безсмъртието. Според своите уникални лечебни сили то е било добре познато и използвано в китайската традиционна медицина.

Алое безспорно се смята за най-лековитото растение на планетата. Широко известно е, че има огромно въздействие върху здравето и в същото време се използа в козметичната индустрия.

Правени са много научни изследвания, но досега не са напълно обяснени невероятните му лечебни ефекти и как благодарение на него мнозина са успели да се излекуват от най-тежките заболявания като рак и СПИН.

Смята се, че алое вера е растението, използвано от Клеопатра за поддържане на красотата на кожата й.

Алоето започва да се използва широко в Америка като слабително, а неговите лечебни свойства по-късно се използват за лечение на изгаряния, порязвания, ужилвания, последица от радиация, грижа за кожата и тялото и други дерматологични проблеми.

Поради голямата си способност да облекчава болката и да регенерира кожата, алоето се използва широко за лечение на жертвите на атомните бомби след Втората световна война.

В наши дни се използва за лечение на редица заболявания, вариращи от най-простите алергии и кожни инфекции до сериозни заболявания като астма, бронхит, диабет, рак (особено рак на кожата), СПИН и други. Успешно лекува анемия, хепатит, висок холестерол, безсъние, депресия, както и последствията от химиотерапията и лъчетерапията.

За лечението на различни заболявания се използва гелът от алое вера.

Алое вера гел
Може да се пие или използва за външна употреба и помага за лечение на: метаболитни нарушения, възпалителни процеси, различни вируси, бактерии, гъбички, за повишаване на имунитета.

Гелът от алое вера стимулира работата на вътрешните органи: черен дроб, сърце, бъбреци, жлъчен мехур. Той регулира работата на нервната система и помага да се откажете от алкохола и тютюнопушенето.

Използва се локално като средство за лечение на кожни заболявания, болки в ставите, конюнктивит, грижи за устната кухина и зъбите, против акне и пърхот и много други.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments