Бабините курабии

Рецепта за курабии с амонячна сода, изпратена от Валя Михайлова

Бабините курабии

Продукти:

  • 5 яйца
  • 300 гр. разтопена свинска мас
  • 300 гр. захар
  • 2 амонячни соди
  • 3-4 ванилии
  • кората от 1 лимон
  • брашно

Приготвяне:

  1. Яйцата се разбиват добре със захарта.
  2. Прибавя се разтопената мазнина, амоняка, ванилията и ситно настърганата лимонова кора.
  3. Замесва се тесто като за курабии – стегнато, но не много твърдо.
  4. Курабиите се оформят през шприц или машинка, нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат на по-силна фурна – около 250 градуса до зачервяване.
  5. Вадят се в по-голям съд и се оставят да изстинат, след което се съхраняват в найлонови торбички.
  6. Стават много крехки и ронливи. Много трайни са.
  7. По желание след като изстинат всяка курабийка може да се потопи до половината или да се полее с разтопен шоколад.
  8. Става много вкусно.
  9. Може и още преди печенето да се намазват с разбит жълтък и да се поръсват със захар.
     


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments