Бадемите са полезни

Бадемите са полезни за здравето и подобряват вашия тонус. Затова няма да сгрешите, когато ги включите заедно с друга храна. Можете да ги добавяте към кисело мляко, салатите, рибата, всякакъв вид меса или просто като предястие или мезе.
1. Хранителните свойства на бадемите – малко количество от здравословните ядки ще ви набави здравословни мазнини и фибри. Бадемите съдържат витамин Е, манган и магнезий, което е важно за всеки един човешки организъм. Освен това бадемите са богати и на витамин Б, калий, желязо и калций.
2. Бадемите снижават нивото на холестерол.
Те стимулират добрия холестерол и понижават лошия, което спомага за подобряване на здравето. Бадемовата кора е богата на полифенолни антиоксиданти, които предотвратяват окисляването на холестерола в епруветките и проучванията върху животни. Ефектът може да бъде още по-силен, ако се комбинира с други антиоксиданти като витамин Е.

3. Контролират кръвната захар. Фибрите и магнезия в бадемите поддържат здравословно ниво на кръвната захар и снижават до минимум рискът от диабетно заболяване. Яжте по една шепа бадеми на ден, за да подобрите чувствителността към инсулина. Поради съдържанието на магнезий, бадемите са изключително полезни, тъй като една шепа може да набави необходимото количество от този жизненонеобходим минерал.
4. Чрез бадемите набавяте антиоксиданти. Те имат противовъзпалителна функция, предпазват клетките от неприятни болести, благодарение на съдържанието на витамин Е и друти антиоксиданти.
5. Бадемите снижават кръвното налягане. Благодарение на калият и магнезият в бадемите, кръвното налягане остава балансирано и в норма.
6. Бадемите подхранват стомашно-чревната функция и подобряват имунитета. Имат противовъзпалителна функция на тъканите на тялото и подобряват психиката на човек. Консумирането на бадеми притъпява чувството на глад, което е много добре за хора, които спазват диетични режими. Чувството за ситост, което придават на организма ги прави идеални за сваляне на ненужни килограми.

В заключение можем да ви посъветвате да си купувате редовно от вкусните ядки, като суровите бадеми са още по-полезни от печените. Те са достъпна храна и не забравяйте да си ги купувате редовно, за да сте здрави и силни.

Източник: rusalkite.com

Powered by Facebook Comments