Бананов хляб с боровинки

„Бананов хляб с боровинки? Как ви се струва? Рецептата не е нова, но я разнообразих като добавих боровинки, но мисля, че с малини, къпини, арония или друг дребен плод ще стане добре“, това споделя Ели от Cake and Pancake. А сега вижте и рецептата за бананов хляб с боровинки.

Бананов хляб с боровинки
 © снимки: Елица Сърбева, Cake and Pancake

Необходими продукти:

  • 3 броя добре узрели намачкани банани;
  • 2 яйца;
  • 1 1/2 ч.ч. пресято брашно;
  • 2/3 ч.ч. разтопено масло;
  • 1/2 ч.ч. захар;
  • 1 ч. л. сода за хляб;
  • 1 ч.л. сол;
  • 1 ч.л. ванилия;
  • 1/2 ч.ч. боровинки;
  • 1 с.л. брашно (допълнително);

Начин на приготвяне:

  1. Разбиваме яйцата с вилица в дълбок съд.
  2. Добавяме им захарта и солта, след това и разтопеното масло /става и с олио/ и пак разбъркваме. Не е задължително да използвате миксер, става идеално и с вилица.
  3. Прибавяме намачканите банани и разбъркваме.
  4. Добавяме брашното със содата и бъркаме до получаване на хомогенна смес.
  5. В купичка овалваме боровинките в 1 с.л. брашно, за да не потънат при печене. Изхвърляме излишното брашно и ги прибавяме и боровинките и разбъркваме внимателно.
  6. Изсипваме всичко това в съд, предварително намазан леко с олио и покрит с хартия за печене.
  7. Печем на горен и долен реотан на 180С градуса за около час, може и повече. Ако започне бързо да се запича отгоре, може да го покриете с алуминиево фолио.

Да ви е сладко!

 

Още вкусни рецепти от Елица Сърбева можете да откриете в блога ѝ  Cake and Pancake

 

бананов хляб с боровинки


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments