Бащата е най-важният мъж в живота на дъщерята

Бащата-е-най-важният-мъж-в-живота-на-жената

Любовта на бащата към дъщерята е безкрайна…

Бащата е винаги наблизо, когато е нужно. Когато сте били малко момиченце, той определено е бил най-важният мъж в живота ви. Той директно е повлиял върху това как възприемате мъжете като цяло и ви е показал с какво може да направите компромис в една връзка и какво не бива да допускате в никакъв случай.

Начинът, по който се отнася към майка ви, до голяма степен определя какви черти ще търсите в потенциалняи си партньор. И ако той е добър човек, ще ви помогне да станете по-добри – всеки ден, всяка минута.

Бащата на момичето е първата мъжка фигура в живота й, нейната вярна опора във всичко. Той я защитавал, когато е била уплашена, помогнал й е да стане прекрасната жена, която е тя днес. Сега тя може да бъде възрастна и да живее самостоятелно, но в същото време си остава „дъщерята на татко“.

Бащата я е убеждавал, че тя може да постигне всичко, което правят момчетата, стига да го иска. Той й е оказал голямо внимание върху това по какъв житейски път да поеме тя като възрастен човек.

Научил я е да различава доброто от злото и когато майката я упреквала от време на време, казвайки, че „добре образованите момичета не са се държали така по нейното време“, бащата казвал на дъщеря си, че има пълно право да се държи точно както иска тя, а не някой друг.

Бащата винаги е вярвал в нея и е бил наблизо, когато е било нужно. Когато тя боледувала, той тичал до магазина за любимия й шоколад и я завивал с одеялото, а в тийнейджърска възраст я предпазвал от грешките, за които после несъмнено щяла да съжалява.

Именно благодарение на баща си дъщерята става толкова умна, добра и прекрасна.. И тя до днес му е благодарна за всичко, което е направил за нея.

И макар днес той да е остарял и вече тя да се грижи за него, връзката помежду им е все така силна като в детството. Той както преди е готов да пожертва всичко заради дъщеря си. Даже сега, когато косите му са сребърни, заради нея е готов да премине през снежна буря и и да преодолее планински проход, ако се наложи.

Любовта, която бащата изпитва към своята дъщеря, е способна да помести планини. Той й помага и я подкрепя дори тогава, когато никой не го прави. И тя никога няма да го забрави.

loading…

Коментари


Източник: webmiastoto.com

Powered by Facebook Comments