Бишкотена торта с домашен крем и ягоди

Как да си приготвите Бишкотена торта с домашен крем и ягоди. Продукти и начин на приготвяне на Бишкотена торта с домашен крем и ягоди от Д-р Любомира Гаджелова.

Бишкотена торта с домашен крем и ягоди
 © Д-р Любомира Гаджелова

Продукти:

  • 300 г бишкоти
  • 250-300 мл прясно мляко с 3-4 с.л.ликьор Амарето
  • 1л прясно мляко
  • 1ч.ч. захар
  • 6 с.л. брашно
  • 4 яйца
  • 2-3 с.л. краве масло
  • 2 ванилии
  • за декарация-филиран бадем,нарязани ягоди

Начин на приготвяне:

Първо приготвяме крема- Сложете прясното мляко в тенджера и оставете да заври.

Добавете захарта и разтворената смес от брашното, яйцата и половин чаша вода.

Бъркайте, докато крема се сгъсти.

Махнете от котлона и прибавете маслото и ванилиите.Оставете да се охлади.

Вземете разкопчаваща се форма за торта.Топете бишкотите в прясното мляко и ликьора и подредете един пласт.Върху
тях изсипете пласт от крема, а върху него по желание може да наредите нарязани ягоди.Продължавате в тази последователност до изчерпване на продуктите.Завършвате с крем.Отгоре украсявате с филиран бадем и ягоди.Съхранявате в хладилник.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments