Богдан Богданов е най-добрият хлебар на света според ЮНЕСКО

„Живо човешко съкровище“ – такова отличие от ЮНЕСКО получи българският хлебар от Стара Загора – Богдан Богданов. Организацията му даде това признание след обстойно проучване, в което установи, че Богданов пече най-чистия хляб на планетата.

По професия Богдан е икономист, но оставя това поприще, за да се захване с вкусния занят – правене на хляб. Той отваря малка пекарна в Стара Загора, в която произвежда уникален хляб по древна рецепта. Хлябът, приготвен в горещата фурна, не съдържа консерванти и има невероятен вкус. Прави се от брашно, изворна вода, сол и любов, а магическият компонент е жив квас. Това са естествени лактобацили в брашното и водата (същите като в традиционното българско кисело мляко).

bogdan bogdanov

Богдан Богданов

Когато хората се хранят с такъв хляб, се чувстват в перфектно здраве. Омесен и изпечен от Богдан Богданов, този хляб възстановява забравена древна традиция.

Само 70 хляба се произвеждат на ден в пекарната. Всички те са увити в хартия, направена от чиста целулоза, за да запазят аромата си. А колкото повече престоява хлябът, толкова по-вкусен става.

Още вдъхновение ще откриете в нашите Истории.

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments