Болка в корема отдясно: Каква може да бъде причината?

Болка в корема отдясно – възможни причини

Ако изпитате болка от дясната страна на корема, трябва да разберете дали тя е постоянна и дълготрайна или е внезапна и остра. Но първо трябва да разберете симптомите си.

Опознайте болката
Легнете и отделете известно време за откриване на вашите симптоми. Причините за коремната болка отдясно могат да бъдат много неясни, но спецификите могат да помогнат на вашия лекар да постави правилната диагноза. Откога изпитвате тази болка? Постоянна ли е интензивността на болката или се появява понякога? Събужда ли ви от сън? Болката силна ли е или поносима? Променя ли се в движение? Какво правите, за да се почувствате по-добре?

Не се паникьосвайте
Всяка болка може да ви накара да мислите за най-лошото, но лекарите уверяват, че повечето са безобидни, може да става въпрос за обтегнати коремни мускули, газове или лошо храносмилане. Въпреки това, отидете на лекар, ако се притеснявате, но междувременно поемете дълбоко въздух и се опитайте да не се стресирате.

Човешката анатомия е сложна и има много потенциални причини за болката – някои от които са много сериозни. Може да става въпрос за проблеми със стомашно-чревната или репродуктивната система и пикочните пътища.

Причини

Лошо храносмилане
Вашата болка може да е следствие от лошо храносмилане, ако ядете твърде бързо, пиете алкохол или ядете богати на киселини храни. Проблемът в този случай не е сериозен и болката ще отмине, но ако продължи повече от две седмици, трябва да посетите вашия лекар.

Мускулни крампи
Ако прекалите с кардио тренировките си или тичате прекалено много, това може да ангажира диафрагмата допълнително, причинявайки ви болка. За да избегнете болката, загрейте следващия път преди упражнения, за да разтегнете дихателната си система.

Болката може да бъде причинена от херния (тежест)
Ако сте вдигали тежести във фитнеса или правите тежки тренировки у дома, може да сте получили херния. Хернията може да се появи и поради наднормено тегло. Симптомите включват постоянна болка в корема, а мъжете могат да забележат подуване в областта на слабините. В такъв случай трябва да си направите операция.

Апендицит
Според лекарите, ако става въпрос за възпаление на сляпото черво, болката обикновено започва около пъпа и след това се премества в долната дясна част на корема. Не можете да направите нищо, за да избегнете това, тъй като според специалистите няма конкретна причина за апендицита. Незабавно отидете на лекар.

Болката в стомаха не трябва да се игнорира и може да бъде симптом на други заболявания като кисти на яйчниците, извънматочна бременност, камъни в бъбреците или жлъчния мехур и много други състояния и заболявания. Ако болката е последвана от повръщане, незабавно отидете в болница.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments