Болки в коляното или ишиас – този лек ще ви помогне

Болки в коляното или ишиас – ето какво да направите

Авторът на „Живот без болести“ Ернст Гюнтер веднъж публикува интересна рецепта за лечение на артрит, подагра, ишиас, ревматизъм и други възпалителни състояния на ставите, бедрата, пръстите и пръстите на краката, коленете и шипове в петата.

Лекът се нанася като компрес върху възпаленото място, като действа директно на мястото, където се е проявил проблемът.

Необходими съставки:

картоф

червен лук

ленено семе

Приготвяне:
Накиснете супена лъжица ленено семе в 200-300 мл вода и варете за 10 минути.

Измийте добре един картоф и го настържете заедно с обелката. Настържете и една глава червен лук. Когато водата с лененото семе се охлади, добавете лука и картофите и разбъркайте добре. Отцедете излишната течност от сместа.

Ако става въпрос за проблем с пръстите на ръцете или краката, т.е. шип в петата, сложете сместа в някои стари ръкавици или чорапи, след това си ги сложете и фиксирайте с найлонова торбичка.

На други части на тялото, като бедрата, гръбначния стълб, ребрата, болки в коляното и т.н., първо нанесете сместа върху марля, след което поставете компреса върху възпаленото място. Фиксирайте с превръзка или прозрачно фолио.

Оставете компресът да действа цяла нощ.

Започнете да консумирате рибено масло, което ще действа отвътре. Процедурата се повтаря, докато сместа “премахне” болестта от тялото.

Болката в гърба е най-честата физическа болка при възрастни. Неопределената болка в гърба е основна причина за загубено работно време, да не говорим за времето и парите, изразходвани за лекарства. И всичко това заради една черта, която ни прави различни от другите животни – нашето изправено движение.

Гръбначният стълб е забележителен механизъм, който осигурява стабилността, необходима за изправения стоеж, необходим за активното движение.

Освен че е основна част от структурата на тялото, в него се намира и гръбначният мозък – сложна сензорна мрежа, която минава през прешлените, за да предава усещането за движение и да контролира движенията на цялото тяло.

Основната причина, поради която хората днес страдат от болки в гърба, е, че ние все повече се противопоставяме на нашето еволюционно наследство и все повече време прекарваме седнали.

Хората, които се движат доста или се занимават с физическа работа, развиват добър мускулен тонус в гърба и краката.

Хората, които седят през по-голямата част от деня, губят този мускулен тонус и гърбът им първи го забелязва.

За да компенсираме загубеното време, много от нас се обръщат към физически упражнения: по инстинктивен начин слушаме тялото си да търси старите навици, които изискват повече активност.

Къде боли?
Болката от остеоартрит се намира в шийните прешлени.
Гръбначните мускули са засегнати от фиброзит.
Болката в слабините показва бъбречна инфекция.

Увреждането на дисковете, ставите, връзките или мускулите на гръбначния стълб е причина за болки в гърба.
Болката в седалището може да показва ишиас.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments