Бразилски крокети Кошиняс

Продукти:

За пълнежа:

  • 2-3 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 1 средна глава лук
  • 300 г сварено пилешко филе
  • 3 с.л. нарязан магданоз
  • сол на вкус
  • 1/2ч.л. кайенски пипер
  • 1 пакетче крема сирене (125 г)

За тестото:

  • 10 г краве масло
  • 60 мл пилешки бульон
  • 480 мл прясно мляко
  • 240 г бяло брашно

За панировка:

  • 3 яйца
  • 200 г панко галета

Начин на приготвяне:

 

Бразилски крокети Кошиняс

 

Пилешкото месо се накъсва на ситно.

В тиган се загрява мазнината и се задушават нарязани на ситно чесън и лук. Добавя се пилешкото месо, разбърква се и се маха от котлона. Добавят се крема сирене, сол, кайенски пипер, магданоз и сместа се разбърква.

За пареното тесто се загрява малка бучка масло в дълбок съд с дебело дъно, добавят се пилешкият бульон, прясното мляко и след като сместа кипне се добавя наведнъж брашното и се разбърква енергично, докато стане на топка тесто.

Изважда се сместа и се оставя напълно да се охлади.

Взима се малко топче тесто, разтегля се с ръце, слага се по лъжица пълнеж и се оформят крокетите конусовидно.

Оформят се всички крокети и след това се панират последователно първо в разбити яйца, след това в галета, пак яйца, пак галета и се подреждат в поднос, тавичка, да са готови за пържене.

Ако ги приготвите по-рано може да съхраните в хладилник и да изпържите по-късно.

Не съм опитвала да замразявам, но предполагам, че няма да има проблем и да се замразят.

Крокетите се пържат в маслена баня, докато се зачервят от всички страни.

Крокетите са чудесно мезе за бира, вино, като е хубаво да се сервират с различни сосове – млечен, млечно-майонезен, чили сос, доматен сос и т.н.

Чудесно се получават и без панировката в тесто, като готовата смес с пилешко се оформя на топчета, овалват се в галета, топват се в яйце, отново галета и отново яйце и се пържат в сгорещено олио.

Бразилски крокети Кошиняс

Бразилски крокети Кошиняс


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments