Бъдете Благодарни за Всичко, Което Имате, Колкото и Малко Да е То

Каквото и да се случи в живота ви, бъдете благодарни за опита, който получавате.
Благодарността е най-здравата и истинска емоция. Колкото повече се фокусираме върху нейния ежедневен израз, толкова по-голям е шансът да имаме още повече неща, за които ще сме благодарни … И запомнете:

Настоящият момент е единственият момент, който имаме. Това е единственото нещо, което има значение сега. Така че защо да не бъдем благодарни?

Живи сме. Дишаме. Слънцето грее. Птиците пеят. Неделя сутрин у дома мирише на палачинки. Нашето легло е топло и удобно. Любимият човек ни се усмихва. Всичко това се случва в момента. И само от нас зависи дали ще се насладим на този момент или просто ще го оставим да се изплъзне …

Имаме повече от достатъчно. Ако сме живи, имаме покрив над главата си, храната е на масата ни и добри, любвеобилни и грижовни хора ни заобикалят, тогава сме по-богати от повечето хора по света. Имаме повече от необходимото. Имаме всичко.

Колкото повече благодарност изразяваме, толкова по-положителни неща привличаме в живота си. Опитайте, бъдете благодарни, като започнете от този ден. В края на краищата човек привлича към себе си това, което самият той отразява. Помислете за всичко, което имате. Помнете всичко, през което сте преминали. Всички тези неща и опит са ви превърнали в това, което сте днес.

Благодарността ни дава силата да прощаваме. Засилва съпричастността и ни освобождава от натрупаната агресия. Всяко преживяване, което получаваме, докато пътуваме през живота (добър или лош), е само урок, който трябва да се научи, за да продължим напред. И винаги трябва да сме му благодарни. Не забравяйте, че развитието не е възможно в зоната ни на комфорт.

Благодарността отваря вратата към нова връзка. Това не е висша математика. Благодарността ни прави по-щастливи, по-добри, по-позитивни, учи ни да ценим другите хора и нещата, които присъстват в живота ни. По този начин тя прави връзките по-силни и по-добри, като помага за привличането на нови и позитивни хора в живота.

Колкото по-благодарни и позитивни сме, толкова повече светлина ще имаме в живота ни.

Благодарността прави съня по-добър. В буквалния и образния смисъл. Тя не само облекчава болката, стреса и подобрява качеството на съня, но и успокоява ума.

Ежедневното изразяване на признателност помага за установяване на вътрешна хармония. Нашите мисли стават по-спокойни, освободени сме от очакванията и просто се радваме на живота такъв, какъвто е.

Благодарността за всеки житейски опит е ключът към щастието. И как иначе? Да си благодарен означава да препрограмираш мозъка си и да настроиш ума си да забележи положителните моменти от ежедневието.

Това означава да виждате доброта във всяка ситуация, да избирате надежда вместо отчаяние. Това означава да пренасочваме енергията си и да привличаме към себе си това, което най-много искаме. Така че бъдете благодарни!


Източник: www.lifetime.bg

Powered by Facebook Comments