Българинът д-р Тодор Тошков е номиниран за най-обичан лекар в Австрия

За пореден път нашият сънародник д-р Тодор Тошков е сред номинираните в класация, която отличава най-добрите лекари в Австрия, пише bgmedia.at. В класацията “Österreichs beliebteste Ärzte ” на популярния ежедневник в. Куриер участват 1915 лекари.

Д-р Тодор Тошков е родом от Пловдив. Завършил е медицина във Виена. Специализирал е очни болести в Англия и Германия. Работи над 20 години в Австрия и има частен кабинет във Виена. В него той преглежда пациенти с осигуровки във всички здравни каси.

„Най-обичаните лекари” на Австрия за 2020 година е третата класация, в която нашият сънародник е номиниран. Две години поред българският офталмолог е в ТОП5 на очните лекари във Виена на най-голямата австрийска платформа за лекари DocFinder.

Ранкингът е направен измежду 20 хил. лекари, разделени в 21 категории от 9-те провинции на страната (от „Личен лекар” през „Хирургия” и „Вътрешна медицина” до „Зъболекари”, „Радиология“, „Анестезиология“). Отличени са 700 лекари от цяла Австрия като само пациенти са гласували за съответните лекари.

Наричат ги „Боговете в Бяло”, не скъпи суперлативи класацията за признанието към медиците.Те са най-добрите, но кой е най-подходящия лекар за мен?, пита се пациентът.

Търсеното на медик често се очерта да е трудно и не се получава от раз. И докато най-накрая пациентът не намери  лекаря, на който да се довери минава известно време , дори се налага да се обикалят повече кабинети.

При класацията водещо е било единствено мнението на пациента. Затова се взети предвид над 300 хил. оценки и мнения от пациенти
Когато някои болен е недоволен от препоръчания му лекар, може да го изрази чрез тази платформа и рейтинга на медика пада. И обратно: доволните пациенти водят след себе си още пациенти в кабинета.

DocFinder е създадена през 2009 година от Гералд Тимел и Клаудио Винклер.

Източник: 24 часа


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments