Българката Милена Радойцева попадна в класация за децата, които променят света

16-годишната Милена Радойцева бе отличена в класацията „12-те деца, които променят обществото и света около тях“ на американската медия Washington post.

Нейната мисия: Насърчаване към по-добро поведение и ограничаване на агресията онлайн.

Милена е от София и е  част от младежкия панел на Българския център за безопасен интернет (SafeNet). С неохота си спомня как преди време е била участник в групов чат, когато едно от децата е станало жертва на нападки от страна на останалите. От тогава си задава множество въпроси, които карат човек да се замисли, а именно: Някога бил ли съм хулиган? А спирал ли съм проявата на хулиганство? Как се чувстваш след това?

Казва, че всичко започнало като обикновена шега и за съжаление не е предприела нищо. От тогава насам твърди, че няма да позволи подобно нещо да се случи отново. Младото момиче подпомага развитието на новата кампания на SafeNet, която има за цел да даде гласност на проблема с агресията онлайн. Mилена споделя пред Washington Post, че Интернет няма как да бъде едно изцяло щастливо и перфектно място, но онлайн средата може да бъде подобрена, стига всички да бъдем по-разумни, отговорни и внимателни.

Ученичката е част както от SafeNet, така и от младежките мрежи Megaphone и Eurochild Children’s Council. Когато е била по-малка, си е представяла, че е водеща на ток-шоу. Целта ѝ оттогава е непроменена – да говори за нещата, които трябва да бъдат чути. В момента работи по нов проект – „Вкъщи, но не сами“ и призовава, докато трае кризата, Интернет да е пространство, което използваме по позитивен начин.

TrueStory.bg във Facebook!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments