Бързо тесто с мая – рецепта, която винаги се получава

Бързо тесто с мая за вашите любими печива

Не е важно колко пълнеж ще използвате за пая, а какво е тестото. Вкусът на това тесто е несравним. Споделяме с вас рецептата и тайната за приготвянето му, благодарение на което, то остава меко за дълго време.

Това просто тесто с мая се приготвя много бързо, за около 10 минути. Не е необходимо да разбърквате допълнително, да го разточвате или да чакате маята да се активира. Получава се много пищно тесто.

Съставки:
пшенично брашно – 700 г
вода – 350 мл
захар – 3 с.л.

сол – 0,5 ч.
слънчогледово масло – 4 с.л.
масло – 80 г
мая – 33 г

Приготвяне:
Извадете маята от хладилника и я оставете на стайна температура. Включете фурната да се загрява предварително на 180 градуса.

Изсипете вода в тенджера и я сложете на огън, разтопете маслото в нея (можете да замените с 4 с. л. слънчогледово масло по време на пост) и отстранете от котлона. Оставете да се охлади до леко, добавете мая, сол, захар, слънчогледово масло и разбъркайте.

Изсипете течната смес в дълбока купа, пресейте брашното там и омесете мекото еластично тесто.

Без да чакате тестото да втаса, оформете печивото, сложете го в тава и печете 10 минути на отворена фурна, а след това 30 минути на затворената.

Ако използвате суха мая, са достатъчни 11 г. Тестото ще се надигне перфектно и в двата случая, защото тънкостта на приготвянето е в двустепенно печене, което позволява тестото да се загрява много бързо, но постепенно. Освен това, това се случва много бързо: за по-малко от час можете да имате време да омесите тестото, да оформите и да изпечете питка. Не забравяйте да споделите рецептата с други любители на тестените изделия!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments