Бърз шоколадов кейк

Ако ви се хапва нещо сладко и вкусно, но нямате много време на разположение, тази рецепта е за вас. Бързо шоколадов кейк.

Бърз шоколадов кейк
 © iStock

Този кейк е без яйца, подходящ за хората с непоносимост към тях. Приготвя се за минути и е чудесен за следобеден чай с приятели.

Ако харесвате кейкове с аромат на кафе, можете да замените частично или изцяло с кафе.

Необходими продукти:

  • 1 1/2 ч.ч. бяло брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 1/4 ч.ч. какао на прах
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 ванилии
  • 1 ч.ч. прясно мляко (може да се замени с кафе, ако харесвате кейк с такъв вкус)
  • 1 с.л. оцет
  • 1/2 ч.ч. шоколадови капки или сушени плодове по избор (можете да смесите 1/4 ч.ч. шоколадови капки и 1/4 ч.ч. сушени плодове)
  • пудра захар за поръсване

 

Начин на приготвяне:

  1. В една купа смесете сухите съставки, в друга – мокрите.
  2. Комбинирайте мократа и сухата смес и разбъркайте до хомогенност.
  3. Шоколадовите капки и сушените плодове смесете с 1 с.л. брашно и добавете към готовия блат за кейка. Сместа не е много гъста, това не бива да ви притеснява.
  4. Изсипете в съд по ваш избор, който предварително леко сте намазнили с олио и сте поръсили с какао, за да не залепва блата.
  5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25 минути или до суха клечка.
  6. След като кейкът изстине, можете да поръсите с пудра захар.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments