Важно! Коронавирусът е най-опасен за възрастните хора

Според статистиката, хората над 60-годишна възраст са най-застрашени от заразата с коронавирус. За да сте максимално полезни за тях и грижата ви наистина да е ефективна, правете тези 6 неща.

  1. Уверете се, че възрастните хора имат достатъчно прясна вода.

Пиенето на много вода е от решаващо значение за поддържането на силна имунна система, затова се препоръча да давате на възрастните вода с литрова бутилка, за да можете да проследявате количеството и да сте сигурни, че пият достатъчно вода.

 

  1. Храната на възрастните хора да е възможно по-питателна.

Много готови храни са с високо съдържание на натрий, което може да повлияе на работата на бъбреците и сърцето. Изследванията показват, че най -добрата храна за възрастни хора е богата на магнезий, протеини и здравословни мазнини.

Ако не сте уверени в способността си да приготвите най-здравословната вечеря, можете да се консултирате с диетолог. Купувайте им храна и не позволявайте сами да ходят до магазина.

 

  1. Запасете се с лекарства.

Добре е да ги снабдите с нужните лекарства, за да избегнете нуждата от излизане и контакт с болни.

 

  1. Почиствайте дома възможно най-често.

Почистването на видимо мръсни повърхности, последвано от дезинфекция, е най-добрата практика за предотвратяване на COVID-19 и други вирусни респираторни заболявания в домакинствата. Което означава, че сега е най-доброто време да се ориентирате към основно почистване.

Нека се използват лесни за употреба почистващи препарати, така че повърхностите в дома да се поддържат възможно най-чисти.

 

  1. Говорете с възрастните хора за всякакви нови симптоми или проблеми със здравето.

Често членовете на семейството не искат да разкриват нови здравословни проблеми – като проблеми с ходенето или храненето, за да не се възприемат като тежест. Но е важно редовно да ги питате как се чувстват, за да можете да реагирате навреме.

 

  1. Не се колебайте да потърсите помощ, ако забележите симптоми на коронавирус.

Ако някой от възрастните ви приятели или членове на семейството започне да проявява симптоми на коронавирус – като кашлица, температура или задух – важно е веднага да потърсите медицинска помощ.

Важно е да се реагира максимално бързо още в началните моменти на появата на сиптомите/


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments