Вечерни навици, които ще ни помогнат да отслабнем

Знаете ли, че няколко полезни навика вечер могат да ви помогнат да отслабнете бързо?

На първо място, така ще си гарантирате сутрин без стрес, който е причина за дисбаланс в хормоните и може да попречи на усилията ви за сваляне на килограмите, пише Профит.

Когато стресът е хроничен и продължителен (като нещо, с което се занимаваме всеки ден), той може пряко да повлияе на здравето ни и да влоши имунитета, да затрудни храносмилането и да „дирижира“ настроението ни.

Ето пет прости, лесни за изпълнение съвети, които ще ви помогнат да спестите време и енергия сутрин, като същевременно ви настроят за по-лек и спокоен ден.

Подготовете закуските

Вместо да пропуснете хранене или да посегнете към поничките в офиса (което ще доведе до бърз срив на захарта), отделете 10 минути, за да приготвите закуската предната вечер.

Ако искате смути за из път, подгответе съставките и сутринта само ги блендирайте. Ако търсите по-засищаща храна, накиснете овесени ядки за една нощ.

Обядът

Използвайте уикенда, за да помислите за обедите си през седмицата. ако има останало от някое ястие, пригответе си го за понеделник или вторник и направете заготовка за останалите дни от седмицата. Или потърсете рецепти, с които да модифицирате остатъците от храната.

Не забравяйте хидратацията

Независимо дали става въпрос за кафе, чай или вода, важно е да сте сигурни, че сте добре хидратирани. Напълнете бутилката с вода и я дръжте в хладилника, така че да е готова за сутрин. Така тялото ще функционира по най-добрия начин, което подпомага отслабването.

Списък със задачи

Напишете всички задачи, които ви предстоят да свършите през следващия ден, на лист хартия. Простото визуализиране ще ви направи по-организирани и по-лесно ще отмятате задълженията си. Ако имате възможност, започнете с най-трудната.

Медитирайте вечер

Медитацията или малко йога е чудесен начин за намаляване на стреса и е свързана с много ползи за здравето. Медитацията не е непременно начин да изключите мислите си, а и да се научите да ги наблюдавате.

Започвайки с дори 5–10 минути, това ще ви накара да се чувствате по-спокойни и ще ви настрои за по-добър сън.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments