Вземи всеки шанс, който ти предлага животът, защото някои неща се случват само веднъж

Вземете всеки шанс, който ви се предоставя! Целият живот е шанс. Човек, който отива по-далеч, по правило е този, който е по-смел и успешен. (Дейл Карнеги.)

Всеки ден животът ни предоставя нов шанс. Шанс за живот, шанс за любов, шанс да се насладите на живота ….

Всеки ден в света има милиони, милиарди събития, които могат да ни повлияят.

Всеки ден по света някой се ражда, някой умира, някой се смее и някой плаче, някой печели, а друг губи…

Всеки ден ни се дава шанс, шанс за това по какъв начин да прекараме деня си, как да се държим, какво да направим и какво да мислим. За какво да говорим, какви места да посетим и с кого да се срещнем.

Кого да обичаме и кого да мразим, за какво да благодарим. И най-важното- всеки един шанс е нова възможност. Трябва да я грабнете и веднага да се възползвате от нея, защото някои неща се случват само веднъж и втори шанс може да няма!

„Това беше моят живот. Открих, че си заслужава да живея и с удоволствие бих живял отново, ако имам възможност. (Бертран Ръсел.)

Слънцето изгрява днес и вероятно ще изгрее и утре. Преминаваме през живота, като правим подобни преценки, оценяваме вероятността, правим планове за бъдещето. По правило не сме наясно, че си имаме работа с шансове, които може да не се появят отново..

Какви са шансовете в човешкия живот?

Шансът е това, което идва в най-различни моменти! „В най-разнообразните“ означава, включително и най-неочакваните. Може би дори и в неподходящите (макар че в действителност – те са точно това, от което се нуждаем).

Много често човек пропуска доста от шансовете си(или дори всички), всеки от които би могъл да го издигне на ново ниво. Затова трябва да действате веднага- без страх и без колебание!

Животът е шанс!

Така че, възползвайте се от възможностите и шансове, които животът ни дава в момента, не пропускайте правилния!

„Нищо не се случва случайно, приятели! Няма такова нещо като късмет. Всяко малко нещо има смисъл и се случва с причина. Отчасти за теб, отчасти за мен е невъзможно да го видим точно в този момент, но и това ще стане скоро.“ (Ричард Бах.)

Powered by Facebook Comments