Видове болки, които са свързани с емоциите, а не с болести

Видове болки, които са свързани с емоциите

Много често нашите болежки са свързани не с вътрешни проблеми на тялото, а с психиката. В медицината терминът “психосоматика” се използва за определяне на такива състояния.

Видове болки, които могат да показват проблеми с вашето психическо, а не физическо състояние.

1. Главоболие
Най-честа причина за главоболието е стресът, натрупан през деня. Ако страдате от стрес, измислете някакъв вид ритуал, който ви помага да се отпуснете. И го правете всеки ден.

Медитацията е най-добрият избор. Ако сте твърде консервативни за нея, горещата баня вечер може да бъде алтернатива.

2. Болка във врата
Ако често чувствате болезнени симптоми във врата си, тогава това може да бъде причинено от истински проблеми, с които вие или вашите близки сте се сблъсквали. Болката в шията е признак на нервен тик.

Бихме ви посъветвали да се концентрирате върху любовта. И да помислите защо обичате своите близки. Обикновено помага.

3. Болка в раменете
Болката в раменете най-често означава само едно: носите много емоционален стрес. Може би в последните дни и седмици чувствате тежък товар от външен натиск и отговорност.

Най-добрият начин да се отървете от този вид заболяване е да се съсредоточите върху решаването на текущите си проблеми. Трябва да се справите с тях на всяка цена!

В противен случай тежестта от този товар ще се прехвърли върху вашите близки. Кой знае до какви проблеми може да доведе това!

4. Болка в горната част на гърба
Ако болката се усеща в областта на раменете, това означава, че нямате достатъчно емоционална подкрепа.

Всъщност имате избор: или сами да се заемете с решението на проблемите, или да помолите някой близък да ви помогне.

Говорете със съпруга или съпругата си. Помага повече, отколкото си мислите.

5. Болка в долната част на гърба
Болката в долната част на гърба обикновено означава, че сте твърде притеснени за парите. Може би, това ви подсказва, че е подходящ момент да поискате повишение. Или започнете да използвате приложения за финансово планиране.

6. Болка в лактите
Тази болка показва, че сте против промените в живота си. Ако имате тежест в ръцете си, това означава, че животът ви изглежда много труден и дори суров.

За да се отървете от тази болка, трябва да направите някои компромиси със себе си.

7. Болка в ръцете
Болката в ръцете ви обикновено означава, че трябва да промените кръга си от приятели. Вие самият може да не подозирате за това, но някои от вашите приятели и колеги буквално „изсмукват“ живота ви от вас със своите оплаквания и молби.

Опитайте се да създадете нови социални връзки. Намерете нови приятели. Ако е необходимо, бъдете готови да смените работата.

8. Болка в бедрата
Хроничната болка в тазобедрената става означава, че много се плашите от предстоящ или осъществен ход. Може би в живота ви е имало някои други неприятни промени, свързани с околното пространство.

Бихме ви посъветвали да затворите очите си пред трудностите и да се отворите за промяната. Не бъдете толкова внимателни, както преди, когато вземате важни решения. Научете се на смелост!

9. Болка в коленете
Болката в коленете е сигурен знак, че трябва да се научите да контролирате егото си. Понякога става прекомерно!

Приемете, че не можете да контролирате всичко и да бъдете отговорни за всички. Прекарайте част от времето си доброволно за нещо. Опитайте например доброволчество. Или дарете част от парите си за благотворителност.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments