Вижте думите, които могат да мотивират, учат, лекуват…


Чували ли сте за необикновената сила на думите? Както и за това, че от казаната дума боли повече от направената постъпка. Това е така, понеже думите имат необикновена сила, която се разделя по равно между този, който ги изрича и този, който ги чува. Ето защо, добрата дума може да лекува, лошата да убива.

Вижте словата, които могат да мотивират, учат, лекуват, правят хората щастливи… и ги използвайте по-често!

1.Любов – най-красивото чувство, което има способността да лекува както физически, така и емоционално. Всеки път, щом говорите, използвайки тази дума, показвате отношението си към другите, към заобикалящата ви среда и към самите себе си. Любовта е ключът към щастието, не с съмнявайте в това. Винаги, когато сте изправени пред ситуация, в която се чувствате безсилни, проявете обич към себе си, за да предизвикате онази своя вътрешна сила, която може да се пребори с всичко.

2.Аз мога – словосъчетание, което винаги трябва да използвате по този начин! То ще ви помогне да повярвате в себе си, за контролирате събитията в живота си, да се справяте с проблемите, да бъдете мотивирани и положително настроение към живота… защото можете. Изключете всички негативни мисли, заменяйки ги с тази. Така ще излекувате не само душата, но и тялото си, защото психическата нагласа е по-силна от всяка друга.

3.И това ще мине – изключително важни думи, които трябва да си повтаряте всеки път, щом съдбата ви подложи на изпитание. Често, когато имаме някакъв проблем, се обсебваме напълно от него, обезкуражаваме се, депресираме се. Не виждаме изход. Но, това е нещо временно, то също ще отмине. Негативните мисли само ще забавят процеса. Не се концентрирайте върху проблема. Повторете си лековитите думи, отпуснете се и направете нещо, което ви кара да се чувствате добре. Всичко отново ще бъде наред, това е просто поредният урок.

4.Заслужавам го – не се подценявайте. Заслужавате всичко хубаво, което ви се случва, защото сте преминали през лошото, защото сте положили усилия и защото след всяка буря изгрява слънце, няма как. Насладете се на плодовете от своя труд. Откраднете си няколко часа време само за себе си и любимите си занимания, защото го заслужавате.

5.Аз съм добре – най-позитивната мисъл, която ще ви накара да се почувствате добре, дори и наистина да не сте. Когато си повтаряте, че сте добре, че ще се справите, че ще успеете да се изправите, това и ще се случи. Колкото и да ви боли, независимо от причина, положителната настройка ще ви помогне да излезе от ситуацията много по-бързо. Така че, станете, изправете се пред огледалото, погледнете човека отсреща и му кажете, че е добре, защото наистина е!


Източник: www.lifetime.bg

Powered by Facebook Comments