Вкусни бисквити „Шоколадово превъзходство“

Днес Елица Сърбева споделя с нас своята рецепта за най-сочните шоколадови бисквити. Кръстила ги е „Шоколадово превъзходство“. Вижте рецептата

Вкусни бисквити
 © снимки: Елица Сърбева, Cake and Pancake

Необходими продукти:

  • 200 г. готварски шоколад с поне 65% какао;
  • 125 г. меко масло;
  • 100 г. кафява захар;
  • 2 големи яйца или 3 малки;
  • 3/4 ч.ч. брашно;
  • 4 с.л. готварско какао;
  • 1 ч.л. бакпулвер;

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната да загрява на 180С и си пригответе голяма тава за печене като я застелите с хартия за печене.
  2. Смесете брашното, какаото и бакпулвера в купа и оставете настранa.
  3. Разтопете шоколада и маслото на водна баня.
  4. В дълбока купа разбийте захарта с яйцата до получаване на кремообразна текстура.
  5. При непрекъснато бъркане прибавете разтопения шоколад към яйчената смес.
  6. Добавете и микса от сухи продукти и разбийте с миксер.
  7. С лъжица за сладолед или супена лъжица загребвате от сместа и подреждате върху хартията за печене на разстояние около 3-4 см една от друга. (Бисквитките ще се разстелят по време на печене).
  8. Печете около 10 минути.
  9. Когато са готови, оставете да изстинат за поне още 10 минути в тавата преди да преместите върху решетка, за да се охладят напълно.
  10. Сервирайте с неподсладено ядково мляко. Аз предпочитам бадемово

 

напукани шоколадово бисквити

 

Още вкусни рецепти от Елица Сърбева можете да откриете в блога ѝ  Cake and Pancake

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments