Враг на красотата №1: Вижте алкохолът влияе върху косата ви

Лекарите са сигурни, че алкохолът е истински враг на красотата и здравето на жената. Веднъж попаднал в тялото, той се разгражда до токсични съединения, които влияят на състоянието на косата. Редовната употреба на силни напитки е трудно да се скрие зад процедурите за грижа за кожата, скъпи маски и бои: косата притъмнява и изтънява, пърхотът се появява или скалпът става мазен.

Състоянието на кожата и косата до голяма степен отразява състоянието на тялото, влошава се при скрити заболявания и отравяния. Употребата на алкохол изостря храносмилателните и чернодробните проблеми, нарушава храненето на фоликулите. Те не получават достатъчно кислород и хранителни вещества, „заспиват“, което води до ранно оплешивяване.

Когато пиете алкохол в тънките черва, алкохолът се разлага на оцетна киселина, токсични алдехиди и етанол. Някои токсини изчезват в първите часове след пиенето и определено количество остава в клетките на тъканите, натрупва се в косъма и скалпа. Това е придружено от интоксикация на организма, намаляване на нивото на полезните микроелементи.

Козметолозите изборяват ​​5 основни фактора от влиянието на алкохола върху красотата и състоянието на косата:

 

  1. След пиене на алкохол, бъбреците интензивно отстраняват течността от тялото, за да намалят интоксикацията. В същото време съдържанието на вода в косъма намалява, настъпва дехидратация на косата.

 

  1. При засилена екскреция на течности в тъканите се намалява съдържанието на бета-каротин, калций, калий, които са необходими за изграждането на космените клетки. Алкалният баланс на скалпа се променя, здравият блясък и копринеността изчезват, появяват се сухота и сърбеж.

 

  1. Алкохолните коктейли и напитки съдържат оцветители, консерванти и химически аромати. Те влияят негативно върху състоянието на косата, провокират лошото състояние и унищожават луковиците. Момичетата забелязват забавяне на растежа, загуба на обем на прическата.

 

  1. При злоупотреба с алкохол черният дроб натрупва токсични съединения, билирубинът се повишава. Веществото блокира работата на капилярите, които захранват епидермиса, като лишава фоликулите от влага и кислород.

 

  1. Алкохолът унищожава клетките на нервната система, влошава съня, така че момичето се чувства уморено, става раздразнително. Липсата на сън се отразява негативно върху работата на всички органи, провокирайки развитието на стрес. Блясъкът и еластичността изчезват, растежът спира.

За да спрете унищожаването на фоликулите помагат няколко прости съвета:

  • пийте повече чиста вода, прясно изцедени сокове и зеленчукови смутита;
  • правете ежедневен лек масаж на скалпа;
  • прилагайте висококачествена козметика, шампоани и изплаквания без агресивни вещества;
  • приемайте витамини и минерали, яжте правилно.

Не забравяйте, че дори в малки дози алкохолът има токсичен ефект..


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments