Вредните народни средства

Вредните народни средства

Дата на публикуване: 10.12.2020

Вредните народни средства, които крият риск за здравето. От древни времена е било обичайно много заболявания да се лекуват с народни средства. Смятало се е, че за разлика от фармацевтичните лекарства, домашните имат благотворен ефект върху тялото и не водят до никакви странични ефекти.
Със сигурност неведнъж сте чували, че вместо рекламираните лекарства е по-добре да използвате продукти, които са ви под ръка. Да, понякога „бабините“ методи наистина работят, но се случва и последиците от тяхното използване да станат причина за сериозни усложнения. В тази статия искаме да ви разкажем за последиците от някои много често срещани заблуди в традиционната медицина. Прочетете и направете свои собствени заключения! Вредните народни средства:

1. Изгореното да се третира с олио
Колко пъти ви е било казано незабавно да намажете някакви изгаряния с олио? Това е голямо погрешно схващане, което може само да влоши ситуацията. Не забравяйте, че изгорената област на кожата трябва да се охлади . За да направите това, можете да използвате студена вода от чешмата, мокри кърпи и всякакви студени предмети. Факт е, че нанесеното върху засегнатата кожа олио не само поддържа високата температура, но и я повишава. Следователно тъканите ще бъдат засегнати дори повече, отколкото преди намазване. Също така, олиото не може да се класифицира като стерилно, чрез него опасните инфекции могат да проникнат в раната.
2. Варени картофи за инхалация

Не забравяйте, че като дете родителите сварявали картофи в обелките и ги принуждавали да затоплят гърлото и носа си с вдишване на парата, покривайки главите си с кърпа. Ако тази процедура не е оставила изгаряне на дихателните пътища и лигавиците на очите, можете да се наречете късметлия. Медицината познава много случаи, когато пациентите са отивали в клиниката с оток и в полуприпаднало състояние.
За щастие днес във всяка аптека можете да си купите инхалатор и да лекувате настинки без риск за здравето.

3. Сода за хляб при киселини

Изглежда, че тук всичко е логично: киселини се появяват от излишък на киселина в стомаха, киселината се неутрализира от сода. Реакцията, която протича в стомаха, е подобна на гасенето на сода за хляб, докато се прави тесто за печене. Всеки, който някога се е опитвал да се отърве от киселини със сода, ще каже, че това лекарство действа безупречно.
Да, работи, но … Поради такова рязко намаляване на нивото на киселинност, след известно време в стомаха киселината започва да се произвежда в много големи количества. Тя изяжда лигавицата на стомаха, провокирайки всякакви възпаления. Този метод за борба с киселини скоро може да доведе до кабинета на гастроентеролога.

Грижи се за здравето си! По-добре е още веднъж да се консултирате с опитен лекар и да изслушате неговото експертно мнение, отколкото да се занимавате със съмнително самолечение. Ако все още се доверявате повече народните методи, задължително проучете подробно информацията за тяхното действие и странични ефекти. Споделете тази полезна статия с приятелите си, те също трябва да знаят истината!

Източник: За жената


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments