Всеки ден ядох тиква в продължение на 20 дни. Резултатите ме изумиха

супа-от-тиква

Наскоро заобичах тиквата и в последния месец я използвах в различни кулинрани експерименти. И преди няколко седмици попаднах в интернет на статия за ползата от оранжевия плод – оказва се, че тиквата носи на организма ни колосална полза, благодарение на съдържащите се в нея витамини и микроелементи. 

И, предвкусвайки предстоящите положилтени елементи, реших да проведа още един експеримент, но вече със своя организъм – консумирах я ежедневно в продължение на 20 дни. Сега ще ви разкажа за резултатите – за такъв бърз ефект дори не бях мечтала! 

И така, ядох тиква най-вече на вечеря – изчиствах плода от кожата, нарязвах я на малки парчета и я изпичах във фурната – получаваше се много вкусно. 

Какви промени се случиха в моя организъм?

Първо, много се зарадвах на свалянето на килограми – за това време успях да се избавя от 3 излишни килограма, които с лекота “отлетяха”. Това е, защото тиквата съдържа множество фибри, които бързо насищат организма и за дълго време оставят приятно усещане за ситост. Самата тиква е нискокалорична, така че подобна вечеря не вреди на фигурата.

Второ, се подобри състоянието на кожата на лицето ми. За това също помогна тиквата, защото тя изчиства организма от шлаката и токсините, а нашето лице, както е известно, е резултат от това, което се случва вътре в организма.

Трето, се подобри храносмилането и се нормализира отделянето. Струва ми се, че именно тиквата повлия за тези положителни промени, тъй като преди това тези проблеми ме спохождаха често.

И още един плюс на тиквата е подобреното зрение – тук си мисля, че роля изигра именно витамин А. След този експеримент “картинката” в тъмното стана дале по-ясна.

Така че задължително ще продължа да консумирам тиква и занапред – вече намерих рецепта за крем супа и оризова каша с тиква – сигурна съм, че ще се получат много вкусни и ще донесат на организм куп ползи.

loading…

Коментари


Източник: webmiastoto.com

Powered by Facebook Comments