Всички сме чували за водата с лимон, но не знаем това: ето как да я “подобрим”, за да стане еликсир на живота и здравето:

Няма как да не сте чували за прочутата вода с лимон на гладно сутрин – благотворното ѝ действие върху целия организъм е доказано от практиката, а милиони хора по цял свят започват деня си именно така.

Пиенето на топла лимонена вода сутрин напоследък се превърна в популярен модел за хората, които се опитват да поддържат здравословен начин на живот.

Този метод обаче все пак не “изстисква” всички полезни свойства на лимона, от които се нуждаем.

Пиейки топла лимонена вода, не успявате да използвате всички хранителни вещества от корите му.

Съществува обаче начин, по който обикновената лимонена вода се превръща в истински еликсир на живота и здравето – тайната е в това, да сварите целия лимон, а не изцеждате само сока. По този начин ще получите всички хранителни вещества, които лимонът предлага.

Ето какво ви трябва за тази невероятна рецепта:

6 лимона
вода
мед

Приготвяне:

Нарежете 6 лимона наполовина и ги залейте с вода. Варете ги около 3 минути. Оставете настрана тенджерата да се охлади за 10-15 минути.

Извадете лимоните от водата. Изпийте чаша от топлата лимонена вода. Останалата топла вода изсипете в стъклен буркан за бъдеща употреба.

Забележка:  Можете да добавите мед към сместа!

Предимства на варената лимонена вода:

Подсилва имунната ви система.
Предпазва от настинки.
Получавате прилив на енергия.

Подпомага храносмилането и регулира метаболизма.
Почиства от множеството токсини в организма.
Контролира нивото на pH на вашето тяло.

Почиства кожата.
Освежава дъха.
Помага за отслабване.

Подобрява настроението, помага да се избегне безпокойството.
Насърчава заздравяването на рани.

Чаша с тази напитка ще ви помогне да започнете деня си, изпълнени с благоприятна енергия, за да покажете на света кой сте всъщност!

Не е необходимо всяка сутрин да варите вода. Можете също така да пиете напитката студена. Хранителните вещества се запазват вътре. Ако предпочитате топла вода, можете да я нагреете малко!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments