„В Бога не вярвате, а искате да ви помага. Без вяра при мен да не идвате, защото не аз, ТОЙ ви помага.”… ╫ ВАНГА

Думи на Ванга, изказани от нея по отношение на дарбата й, който подсказват как самата тя се отнася към своя феномен. Изказвания, правени в различно време пред различни хора, провокирани най-често от любопитството на посетителите. 

Портрет на Ванга, рисуван от Светлин РУСЕВ 

„Тази дарба ми е дадена от Бога. Той ме лиши от човешко зрение, но ми даде други очи, с които да оглеждам целия, и видим, и невидим свят.”
„Истината за Ванга”

„Какво сте тръгнали да ме изследвате, експерименти да правите, да ме изучавате с техники, с апаратури… Искали да го обяснят! Как ще го обясниш, като това е Божия работа?”
„Пророчествата на Ванга”

„Душата можеш ли да я разбереш що иска!… Изучавайте характера на  човека, душата не можете да я научите.”
„Пророчествата на Ванга”

„Аз мисли не чета. Един глас ми говори, той ми диктува, стои над главата ми. Приказва ми мило, любезно и ако той ме излъже, и аз ще ви излъжа. Като влезе човекът при мен, той си идва с Божието си име. Или го пише на снега пред себе си, или е написано на гърдите му. С ръкописни букви, сам си го е написал. Не винаги му разбирам почерка, но първата, главната буква винаги е ясно сложена.”
„Срещи с Ванга”

„Когато застане пред мен даден човек, имам чувството, че в главата ми се разтваря прозорец, през който наблюдавам картини и животът на човека преминава пред очите ми като на кинолента, а над мен чувам глас, който ми казва какво да му препредавам.”
„Истината за Ванга”

„Аз казвам това, което виждам, и това, което чувам. Първото нещо, дето ми съобщават духовете, е името. „Кажи му, че е Петър, Никола, Иванка…” Някога го виждам написано или виждам само първата буква… Понякога мъртвите викат толкова силно, че ме блъскат в главата – ще я пръснат…”
„Пророчествата на Ванга”

„Щом застане пред мене човек, неговите починали близки се нареждат около него, задават ми въпроси и отговарят на въпроси, а аз съобщавам чутото от тях на живите.”
„Истината за Ванга”

„Духовете са прозрачни и безцветни – като вода. Но те светят, излъчват светлина. Държат се като хора – седят, ходят, смеят се, плачат… Не ми дават покой. Като заспя, че будят и викат: „Ставай! Време е за работа!” 
„Людмила и Ванга”

„Ако имате близък, който ви е наскоро умрял, трябва да идвате при мене с цвете. Да носите саксия. Тази информация за мъртвия, която извиквате с присъствието си, се отвежда към цветята и те ме спасяват от прилошаване, припадане, изпадане в транс.”
„Истината за Ванга”

„В Бога не вярвате, а искате да ви помага. Без вяра при мен да не идвате, защото не аз, ТОЙ ви  помага.”
„Пророчествата на Ванга”

От „Тайната на Ванга”, Жени Костадинова, Книгоиздателска къща „Труд”

Powered by Facebook Comments