Галактобуреко

Как да си направите Галактобуреко. Продукти и начин на приготвяне на Галактобуреко от Mitonela.

Галактобуреко
 © Mitonela

Продукти:

  • 300 гр. кори за баница
  • 1 литър прясно мляко
  • 300 гр.захар
  • 100 гр. фин пшеничен грис
  • 4 яйца
  • 70 гр.масло
  • ванилия

За сиропа:

  • 200 мл вода
  • 200 гр захар
  • сок от 1 портокал и 1/2 лимон
  • канела и портокалова кора

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с половината от захарта, добавя се пшеничният грис и се изсипват към завиращото прясно мляко с останалата част от захарта.Разбърква се непрекъснато докато кремът се сгъсти, след което се отстранява от котлона и се добавя ванилията и около 1/3 от маслото.

Дълбока тавичка се намазва с малко разтопено масло и се нареждат половината от корите, като всяка от тях също се намазва с разтопено масло.

Изсипва се охладеният крем и върху него се нареждат останалите кори, също намазани с масло, включително и най-горната.

По желание може да поставите малки парченца портокал и внимателно с остър нож да нарежете на квадрати само най-горната част на корите, без да засягате креместата част.Сладкишът се пече около 45 минути, докато добие златист цвят.

Предварително може да се приготви сиропа като всички продукти се смесват и се оставят да поврат на котлона около 5-10 минути. Сиропът може да се прецеди и се оставя да се поохлади.

След като десертът се изпече се оставя малко да се охлади и внимателно се сиропира.Сервира се охладен.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments