Германски учени: Три напитки унищожават коронавируса и грипа

Три напитки могат почти напълно да унищожат коронавируса при хората, твърдят германски изследователи от университета в Улм

Специалистите са изследвали как консумираната храна всеки ден може да повлияе на разпространението на коронавируса, но и на грипа.

Респираторните вируси първоначално заразяват носната и устната кухина, където се размножават, причиняват симптоми и могат да бъдат предадени на други хора, уточнява Евроком.

Според техните открития предотвратяването на първоначалната инфекция или намаляването на концентрацията на вируса в носната и устната кухина може да намали разпространението на други, но също така да облекчи симптомите да се разпространят в белите дробове.

В скорошно проучване учените установиха, че сокът от арония, сокът от нар и зеленият чай имат значителни антивирусни ефекти срещу вируси и грип.

Смес от сок от арония и вода, когато се използва за изплакване на гърлото, унищожава 97% от коронавируса в устната кухина само за пет минути, според германските учени. Сокът от нар и зеленият чай убиват 80 процента от вируса след една минута изплакване.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments