Голямата сестра е един от най-важните хора в живота – ето защо!

Ако имате по-голяма сестра, можете да разчитате на когато изпаднете в трудна ситуация, да я помолите да ви реши задачите, да вземете назаем дрехите й (разбира се, без да й казвате), но има и още много неща, за които да й благодарите. 

Според психолозите, наличието на сестра подобрява умствената ви стабилност и цялостното ви развитие. Децата, които растат със сестри около тях, са по-щастливи и стават по-добре адаптирани възрастни. Вярваме, че да имаш по-голяма сестра наистина е благословия, която ви помага по много начини и във всяка част от живота ви. Ето как:

Тя е причината родителите ви да са по-снизходителни към вас

Ако смятате, че да пораснете е било трудно за вас, вярвате или не, за сестра ви е било много по-трудно. Проучване установило, че родителите са много по-строги и сурови към първородните си деца в сравнение с останалите братя и сестри.

Когато хората станат родители за първи път, хората имат много правила и твърде много очаквания, но те намаляват, когато се роди друго дете и постепенно роdителите стават по-снизходителни. Така че, ако имате по-голяма сестра, това е още една причина, за която трябва да й бъдете благодарни.

Тя ви помага да постигате целите си

Тя има много неща, на които да ви научи, които още не сте преживели. Винаги ще имате съюзник и някой, от когото да гледате. Тя ви вдъхновява да бъдете по-добри и да се стремите към вашите цели.

Израстването със сестри ви прави по-амбициозни и независими. Нормален процес е по-младите да имитират по-големите си братя и сестри като част от своето социално и познавателно развитие. Дори и да не сте наясно, голямата ви сестра е в основата на формирането на вашата личност.

Тя подобрява психичното ви здраве, като е до вас

Според учените, порастването със сестри намалява негативните чувства при младите тийнейджъри. По-малко вероятно е да се чувствате самотни, виновни и нелюбими. Обичта на братята и сестрите е много важна за емоционалното развитие и може да помогне за ограничаване на депресията. Установено е също, че да имаш сестра те прави по-добър, по-емпатичен човек.

Тя ви помага да откриете значението на безусловната любов

Тя е този, който винаги е зад гърба ви. Дори когато остареете, тази връзка ще продължи да бъде от първостепенно значение за цялостното ви благополучие и ще бъде най-дълготрайната връзка, която ще имате през живота си.

Винаги ще имате подкрепа от нея и някой, с когото да поговорите. Това ви кара да се чувствате обичани и ценени, а също така ви учи как да разкривате по-добре чувствата си. Споделянето с нея винаги ще бъде по-лесно, отколкото с родителите ви, и със сигурност ще бъдете по-добър слушател.

Тя е най-ценният подарък и нещо, което трябва да се почита всеки ден. Да имате по-голяма сестра е истинско богатство.

Източник: Webmistatoto


Източник: 7kefa.com

Powered by Facebook Comments