Грешки и правилни ходове, които може да допуснете на празничното парти (ПРЕД-Банкетно четиво)

Има някои позволени и някои грешни стъпки в органзирането и провеждането на празничните партите. Запознайте се с тях и се придържайте към правилното поведение, за да си прекарате наистина добре.

Най-доброто: Облечете се малко по-добре, отколкото планирате.

Ако дрес-кодът за парти е посочен като ежедневен, преминете една стъпка по-напред от това, което смятате за небрежно. Това е добро правило за всяко парти и гаранция, че никога няма да се почувствате като най-недооценения човек в стаята. По-добре е да сте по-официални, отколкото да се чувствате неудобно, защото сте решили да носите дънки, когато всички останали са в рокли и ризи.

Най-лошото: Да сте първите пристигнали.

Може да сте нетърпеливи да стигнете до първото си празнично парти за сезона и да започнете да отпивате от коктейлите. Работата е там, че да се явиш рано в къщата на своя домакин не е само самонадеяно, но и нетактично. Може да ги хванете полуоблечени или все още да се подготвят, като не ви очакват толкова скоро. Повечето домакини дори не очакват да дойдете навреме. Ако дадено парти се обявява с  начало в 20:00, това означава да стигнете там не по-рано от 20:30 часа. Единствената причина да бъдете на парти точно когато започва, е ако живеете там.

Най-доброто:  Не бързайте да изпиете напитката си.

На следващото си празнично парти се опитайте да избягвате да пиете алкохол, сякаш сте тийнейджър, който току-що е проникнал в шкафа за алкохол на родителите си. Това не е единственият ви шанс да пиете алкохол през цялата година! Отпивайки бавно от  коктейл или чаша шампанско, ще гарантирате, че няма да се напиете.

Най-лошото : Говорете само с хора, които добре познавате.

Не казваме, че трябва да стоите далеч от хората, които обичате – просто се опитайте да ги смесите малко. Празничните партита са чудесна възможност да се запознаете с нови хора, но понякога се налага да направите първия ход. Доближете се до някой, когото не познавате, и се представете. Кое е най-лошото, което може да се случи? Кой знае, може да срещнете някой очарователен човек и да разширите света си само малко!

Най-доброто: Разговаряйте за весели неща.

Празничните партита са време да поддържате нещата леки и весели. Независимо дали става въпрос за политика или непопулярни мнения на знаменитости, има време и място за обсъждане на най-противоречивите теми в света, а парти, посветено на светлите празници, вероятно не е това.

Най-лошото : да направите много снимки и веднага да ги публикувате в социалните медии.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments