Гръцки спортист носи жена с увреждания на гръб до върха на Олимп

Бегачът на дълги разстояния Мариос Джанакоу завърши състезанието на живота си, когато се изкачи до върха на планината Олимп, носейки на гърба си Елефтерия Тосиу – жена с увреждания.

„Няма нищо по-истинско от мечтата“, написа Джанакоу в Instagram, когато стигна до Митикас, най-високия върх на Планината на боговете.

Тосиу е на 22 години и е студентка по биология в Солун. Двамата се срещат през септември и младата жена споделя на Джанакоу желанието си да се изкачи до най-високия връх на Олимп – маршрут, който бегачът вече е преминавал 50 пъти успешно. Но 51-ият ще бъде най-специалният за него.

Преди изкачването на върха, той каза: „С Елефтерия ще се опитаме да се изкачим през следващата седмица (началото на октомври) до най-високия връх в Гърция, носейки я на гърба си със специално модифицирана раница. За мен всички международни състезания, медалите и отличията до момента означават малко в сравнение с тази цел“.

Цялото изкачване на двойката продължава 10 часа. Спортистът от Драма, който е преминал 270 км в горещата пустиня Ал Мармум и е завършил първи в състезанието на 150 км в замръзналата Антарктида, вече може да каже, че е изкачил и най-високата планина на Гърция със своята приятелка Елефтерия, сбъдвайки една невъзможна нейна мечта.

Още вдъхновение ще намерите във Facebook страницата на TrueStory.bg!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments