Да се преборим с кашлицата без лекарства

Всеки има поне 2 рецепти от баба за борба с кашлицата, а експерти от Дания назоваха четири методики, чиято ефективност е доказана в хода на изследвания, цитирани от medikforum.ru. Те са много близки до познатите у нас и популярни средства от народната медицина.  

Гаргара. Сложете малко сол в чаша с топла вода и си направете гаргара. Това на първо време ще намали болката и неприятното усещане, тъй като способства за ограничаване секрецията на възпалената зона. Освен това соленият разтвор ще помогне за отстраняването на дразнещите вещества и ще направи лигавицата на гърлото по-гладка.

Джинджифил. Прекрасно средство против суха кашлица. Нарежете го наситно, посолете леко и го дъвчете в продължение на няколко минути. Може и да си го хапнете, ако замените солта с лъжичка мед. Ако не понасяте да ядете джинджифил, чаят от него също върши чудесна работа.

Мляко с куркума. Много популярно средство в Индия и други азиатски страни за справянето с редица здравословни проблеми, включително и кашлица. Млякото от куркума има противобактериално действие и намалява болката в гърлото. Добавете половин супена лъжица куркума в чаша топло мляко и бавно я изпийте.

Топли течности. Всякакви видове топли течности оказват положително въздействие върху гърлото. Топлата вода също е решение, защото намалява възпалението. Ако предпочитате супи или билкови чайове – чувствайте се спокойни да ги приемате колкото на често ви се иска. 

Powered by Facebook Comments