Две фази: китайски лекари разказаха как да различаваме коронавируса от простуда

Две-фази-китайски-лекари-разказаха-как-да-различаваме-коронавируса-от-простуда
Източник: i.ntdtv.com

Китайски лекари от Ухан, научени от горчив опит, споделиха своите знания, които на фона на общата истерия ще ви помогнат да останете спокойни и уверени, дори и да имате температура.

Учени от болницата Джунан в Университета Ухан в Китай, щателно изучавайки симптомите на CoViD-19, изяснили как се държи коронавирусът ден след ден и разказали как да не го объркат с обикновена настинка.

Ако разпознава симптомите, твърдят китайските лекари, тогава човек с настинка може да си помисли, че е хванал коронавирус и обратно – CoViD-19 наистина може много лесно да се обърка с обикновен грип.

Специалисти от Ухан и разделили протичането на болестта на определени периоди. Първо учените разделили две фази на болестта. Най-честият симптом на първия ден е високата температура. Висока температура е регистрирана при 99% от заразените.

Но на втория ден човек изпитва силна умора, към която се добавят суха кашлица и мускулна болка. В някои случаи към горните симптоми могат да се добавят и гадене и диария.

Първата фаза завършва на седмия ден. При 85% от заразените симптомите отшумяват. На следващия ден можете да се върнете на работа, ако, разбира се, работите от вкъщи и не контактувате с други хора, допълват специалистите.

Но ако на седмия ден са възникнали проблеми с дишането, значи е започнала втора фаза. Тя продължава още две седмици, но за щастие застраваша едва 15 % от заразените. В този момент не трябва да се поддавате на паника, но трябва да бъдете хоспитализирани.

Смъртта от коронавирус, подчертават изследователите, настъпва около 17 ден. До 21-ия ден завършва вторият стадий на заболяването и пациентите, които го преодолеят, вече могат постепенно да се върнат към работата си.

loading…

Коментари


Източник: webmiastoto.com

Powered by Facebook Comments