Десерт без брашно и олио – идеален за сутрешното кафе

Десерт без брашно и олио – здравословен и вкусен

Невероятно нежен и въздушен десерт – отлично допълнение към сутрешния ви чай или кафе. Умерено сладък, допълнен с пресни плодове, без олио или брашно, което значително намалява калорийното му съдържание и го издига до ранга на здравословните лакомства.

Съставки:
крема сирене – 600 г
гъсто кисело мляко или заквасена сметана – 250-300 г
яйца – 4 бр.

захар – 90 г
нишесте – 30 г
ванилова захар – 20 г

малини – 250-300 г
сол – една щипка

Приготвяне:
Разбийте крема сиренето с жълтъците, добавете 250 г кисело мляко или заквасена сметана, нишесте.

Сложете белтъците в блендера, обикновената и ваниловата захар, добавяме щипка сол и разбийте масата на твърд сняг. Приблизителното време за разбиване е 10-12 минути.

Внимателно добавете разбитите белтъци към крема сиренето. Смесете ги на малки порции, като правите движения отгоре надолу. Това ще ви позволи да не развалите въздушността. На този етап в сместа могат да се добавят плодове, ако желаете.

Внимателно прехвърлете готовата маса във форма, покрита с пергаментова хартия и я изпратете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 45-50 минути.

Извадете формата от фурната, оставете съдържанието да изстине напълно и едва след това извадете десерта. Намажете с кисело мляко или заквасена сметана и разпределете плодовете отгоре, в нашия случай това са малини.

Остава само да си отрежете парче и да се насладите на нежния вкус на този въздушен десерт без брашно.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments