Дете на сирийски бежанец дари своята касичка за бедното семейство от с. Гълъбово

Малкият Фирас дари своята касичка, в която събира монети вече над 2 години

Сирийският бежанец Мухаммед Ибрахим идва в България преди 7 години заедно със своето семейство. Той се сблъсква с ужасите на войната в Сирия и успява да се измъкне от лапите на смъртта.

В белишкото село Краище намира нов живот и приятели, които не го оставят и не спират да му помагат. Няколко години добър човек от Краище му осигурява работа и подслон и се грижи за него и неговото семейство.

Днес Мухаммед вече има много приятели и обича България като свой роден дом. Той е трудолюбив и работи като шивач. Мухаммед няма много, защото войната му отнема всичко, но едно нещо го крепи и това е семейството и вярата. Той вярва, че човек винаги трябва да помага, защото Бог ще му го върне многократно.

Мухаммед се запознал с историята на семейство Шайгови от с. Гълъбово и веднага изявил желание да помогне. Днес той и неговият малък син Фирас дариха одеяла, кашон с продукти, но нещо друго ни шокира. Малкият Фирас дари своята касичка, в която събира монети вече над 2 години.

Той е успял да събере над 70 лева, които дарява на хората в нужда и категорично отказа да размисли, въпреки че ние не искахме да ги вземем. Фирас е малък, но дава огромен пример на всички нас. Той ни сподели, че прави това, за да спечели задоволството на Бог и дори не се замисли за монетите, които събирал толкова години.

Той дори си беше спестил от парите за обяд и предложи да дари и тях, но ние категорично отказахме. Ние, организаторите на тази кауза, останахме без думи от тази постъпка и сърцата ни се свиха от нея.

Много често сме неблагодарни за всичко, но такива постъпки ни карат да се размислим и да осъзнаем наистина важните неща в живота. Не е важно това, което може да получиш, а това, което даваш на другите.

Нашата кампания извади най-доброто от хората и ние сме изключително горди от това, което постигнахме към днешна дата. Благодарим на всички, които се отзоваха и не спират да помагат! Сега е времето да се замислим и да разберем, че животът е много повече от материални придобивки.

Powered by Facebook Comments