Джерард Бътлър: Едно от нещата, които обичам в България, е, че българите са много мили и учтиви

Изглежда прекарвам повече време тук, отколкото другаде и ми харесва, вече ми се случва като минавам покрай хлебарницата да казвам „Стояне, здравей“. Не е напрягащо, много лесен град за живеене, има паркове, можеш да се разходиш, да покараш колело, коментира актьорът Джерард Бътлър живота си в София по Би Ти Ви.

Аз съм запален велосипедист, бил съм тук 5 пъти и на третия път си взех колело. Всеки път откривам ново място- Военната академия е като Бевърли Хилс в София. Ходих и на Рила, във Варна, в Пловдив – Амфитеатърът е уникално място, обичам Стария град. Преди 20 г. бях и на Рилския манастир, разказа Джерард за местата, които е посетил.

Едно от нещата, които обичам в България, е че българите са много мили и учтиви. Тук е толкова приятно, дори мъже, които никога не бих си помислил, че ще го направят, ми пожелават късмет, казва още актьорът. Колко приятелски настроени са хората, няма цинизъм, има вълнение, понякога в повече, но винаги е искрено. Всеки би ти казал „Надявам се да ти харесва в България“, това не се случва навсякъде. Усещам вашата любов, каза още Джерард Бътлър.

Относно името на кучето му Шушка, той коментира, че не е добър в измислянето на имена и че няма представа какво означава, дали му 25 различни значения на името, но според него е нещо хубаво, което му отива.

За неприятно изживяване тук в България актьорът си спомня как за малко да загуби кучето си. „Разхождахме се по улицата един ден и видяхме един питбул, красиво куче. Кафяв питбул и млад мъж, стоящ до него. Аз си помислих „какво прекрасно куче” и в този момент, Шушка се беше приближила да го подуши. В следващия момент челюстта на кучето беше захапала муцуната ѝ. Има разрези на муцуната и врата си. За секунда си помислих, че точно се върнахме с нея в България, а сега ще я изгубя. Обичам питбулите, те са прекрасни кучета, но аз съм виждал как хапят, не бях виждал как хапят моето куче, беше ужасна гледка, но разбрах че това е голям проблем в България“, коментира Бътлър.

Източник: 24 часа

Powered by Facebook Comments