Домашен сладкиш с крем, просто се топи в устата

Домашен сладкиш с крем и най-доброто сладко от сливи. Просто се топи в устата ви.

Необходими съставки:
2 супени лъжици мед
200 г захар
70 мл мляко

50 г свинска мас (или масло)
1 яйце
250 г меко брашно

250 г остро брашно
1 бакпулвер

За крема:
400 мл мляко
300 г захар

100 г остро брашно
250 г масло
250 г сладко от сливи

Приготвяне:
1. За корите: разтопете всички съставки на слаб огън, с изключение на яйцето, брашното и бакпулвера.

2. Когато захарта се разтопи, изключете котлона и добавете яйцето. Разбъркайте и веднага добавете брашното, смесено с бакпулвера.

3. Разделете тестото на четири части и веднага разточете корите (добавете още малко брашно, така че да не се залепи по хартията).

4. Печете ги в тава 30х35 см за около 8 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. Корите трябва да останат светли. Изпечете всички кори и ги оставете да изстинат.

5. За крема: Смесете всички съставки и сварете крема на слаб огън за около 20 минут. Покрийте крема с фолио и оставете да изстине.

6. Добавете пенесто разбитото масло към охладения крем.

7. Редене: кора-крем-кора-сладко от сливи-кора-крем-кора. Сложете нещо тежко. Оставете го да престои поне 7-8 часа, така че да попие добре и слоевете да се различават. След това го нарежете на кубчета.

Споделете тази рецепта за домашен сладкиш с крем с приятелите си!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments