Домашна сметанова торта с бисквити и шоколад

Домашна сметанова торта

Направих тази торта много набързо, защото имах нужда от нещо наистина бързо и кремообразно. Чудех се как да я кръстя, всички имена бяха заети и като шега между съпруга и мен, в тенденцията на днешните събития, някак самото име изплува на повърхността и я кръстих “Корона”.

Тортата се прави с бисквити, сладка и заквасена сметана и два слоя шоколад. Рецептата е с по-малки количества, но ако имате нужда от по-голяма торта, не се колебайте да ги увеличите.

За по-малка торта с размери на тавата 30×20 см, ще ви трябват следните съставки:
300 г бисквити
100 г пудра захар

500 г сладка сметана
400 г заквасена сметана
200 г шоколад за готвене

5 супени лъжици олио
5 супени лъжици мляко или повече

Приготвяне:
Разделете бисквитите на три равни части. Най-добре е да имате форма с размери 30х20 см. Направете я така, както ще ви е по-удобно.

Смесете заквасената сметана с пудра захарта, след което разбъркайте. Разбийте сладката сметана на крем, след което я смесете със заквасената сметана и разбийте заедно.

Не е необходимо бисквитите да се потапят в мляко, но това зависи от бисквитите, които използвате. Поставете фолио в на дъното на тавата, след което започнете да подреждате бисквитите.

Разтопете шоколада с олио, разбъркайте и добавете млякото. Намажете една пета от подготвения пълнеж върху бисквитите. Заравнете, след това нанесете половината от разтопения шоколад и поставете в хладилник, за да стегне леко.

След 10 минути намажете отново една пета от пълнежа, наредете нов ред бисквити, отново пълнеж, шоколад, след това изчакайте да стегне и повторете.

Намажете тортата с пълнежа, който ви е останал. Ако обърнете тортата върху чиния за сервиране, поставете няколко супени лъжици мляко върху горния слой бисквити.

Украсете по желание. Тортата е най-добре да се охлади за няколко часа преди сервиране.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments