Домашна торта без печене, напомняща вкуса на сладолед

Домашна торта без печене – любим вкус на цялото семейство

Какво по-хубаво от това да зарадвате себе си с вкусна торта? Не винаги имате желание да сте около печката, да включвате фурната и да усещате нейната топлина.

Ето една рецепта, за която не е необходимо да печете тортата. И няма нужда да ходите до магазина за нея.

Торта без печене, възможно ли е? Да, ако това е най-вкусният, най-деликатният и спиращ дъха десерт „Сладолед“! Освен това, се изпълнява без използване на желатин и бисквити. И наистина донякъде напомня вкуса на сладолед.

Необходими съставки:
250 гр. брашно
150 гр. масло
70 гр. захар

За крема:
половин килограм сметана (20% масленост)
2 яйца
50 гр. масло

5 гр. ванилова захар
2 супени лъжици нишесте
150 гр. захар

Приготвяне:
Пресейте брашно предварително, като използвате сито. В купа смесете захарта с брашното. Добавете маслото. Настържете го в замразен вид на едро ренде. Стрийте всички съставки с ръце на трохи. Това е основата за тортата.

Затопляме добре тигана, не се маже с нищо. Сега запържете трохите. Трябва да получат красив кафеникаво-златист цвят.

Приготвяне на крема по следния начин:
Смесете всички продукти в тенджера (яйца, захар, а също и ванилова захар, нишесте, сметана) с изключение на маслото. Разбъркайте всичко добре и сложете тенджерата на котлона. Гответе на среден огън, като бъркате постоянно, така че сместа да не загори, докато се сгъсти. Отначало масата ще стане течна, но постепенно кремът ще започне да се сгъстява. Отстранете тенджерата от котлона. Добавете маслото към горещия крем.

Разбъркайте сместа енергично, за да се разтопи маслото. Остава да сглобите тортата.

За целта използвайте пръстен от разглобяема форма с диаметър 18 см: Използвайте прозрачно фолио или покрийте с пергаментова хартия.

Първият слой е от трохи. След това изсипете крем, не е необходимо да чакате да изстине, покрийте добре. Редувайте слоевете, докато кремът и трохите не свършат.

Ще получите около 4 блата. Но зависи от размера на формата и височината на слоевете.

Последният слой трябва да бъде от крем. Поставете тортата в хладилник за 4 часа. Още по-добре за през нощта. Украсете по ваша преценка. Можете да нанесете от трохите по краищата и кокосови стърготини в центъра. Остава да извадите тортата от формата и да премахнете фолиото.

Тази рецепта ще се хареса на цялото семейство!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments