Домашна торта с лешници – подходяща за всяка трапеза

Домашна торта с лешници

Една от най-вкусните торти с лешници. Ако изберете тази рецепта, няма да сбъркате, идеална комбинация от тънки, меки блатове и два вида пълнеж.

Съставки за блатовете (тава 30 x 20 см, 4 блата):
16 белтъка
20 супени лъжици захар
24 супени лъжици смлени, печени лешници или орехи

Съставки за пълнеж на пара:
12 жълтъка
12 супени лъжици кристална захар

250 г маргарин или масло
100 г пудра захар
100 г бял шоколад

Съставки за пълнежа, който се приготвя като пудинг:
12 жълтъка
5 супени лъжици захар
750 мл мляко

6 супени лъжици брашно
250 г маргарин или масло
100 г пудра захар
100 г бял шоколад

250 г сладкарска сметана
200 г заквасена сметана или крема сирене
малко смлени печени лешници или орехи за поръсване

Приготвяне:
За един блат се нуждаете от 4 белтъка, 5 супени лъжици захар и 8 супени лъжици смлени лешници. Загрейте фурната на 150 градуса.

Разбийте белтъците на твърда пяна със захарта и добавете лешниците.

За да намалите времето за печене, използвайте голяма тава и разрежете блата на две. Така ще печете само два пъти.

За пълнежа на пара разбийте жълтъците със захарта, докато побелеят и ги сложете на пара за 15 минути от момента на кипване на водата.

Махнете от котлона, добавете шоколада, разбъркайте, за да се разтопи и оставете да изстине.

Разбийте маслото с пудра захарта, след това добавете охладения пълнеж и разбъркайте.

Втори пълнеж: разбийте жълтъците със захарта и брашното, след което добавете малко студено мляко (100 мл) и оставете да заври. Свалете от котлона, добавете шоколада, разбъркайте и след това оставете да изстине.

Разбийте маслото с пудра захарта, след това добавете охладения пълнеж и разбийте всичко.

На всички 4 блата нанесете по една четвърт от пълнежа.

Разбийте сладката сметана, след това добавете заквасената сметана или крема сиренето и разбъркайте.

Поставете първия блат, пълнеж, поръсете със смлени лешници, втори блат и така нататък до края.

Накрая украсете тортата по желание.

Оставете тортата в хладилника за няколко часа, преди да декорирате, така че да стегне хубаво и след това просто я украсете.

Вашата домашна торта с лешници е готова за сервиране.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments