Домашни кифлички, меки като памук. Ще се влюбите от първата хапка

Домашни кифлички, меки като памук – всеки може да ги направи

Пекат се само за 8-10 минути! Можете да ги направите в сладък или солен вариант.

Необходими съставки:
750 гр. брашно
150 гр. масло
3 супени лъжици пудра захар

2 чаени лъжички сол
500 мл. мляко
50 гр. прясна мая
1 яйце и малко сол

Ако правите сладки кифлички:
750 гр. брашно
150 гр. масло
125 гр. пудра захар

500 мл. мляко
50 гр. прясна мая
1 яйце и малко захар
около 30-40 гр. разтопено масло за намазване

Приготвяне:
Сварете за кратко млякото, смесено с пудра захарта и маслото (точно до точката на кипене).

Охладете сместа до 37 градуса (с докосване на пръст), добавете маята в сместа. Добавете брашното и солта. Замесете гладко тесто.

От тестото веднага оформете 20 топки. Разточете всяка топка на тънко и я навийте на кифличка.

Наредете кифлите в тава, покрита с хартия за печене. Покрийте ги с кухненска кърпа и ги оставете да почиват един час при стайна температура.

Междувременно предварително загрейте фурната на 250 градуса.

Преди печене намажете всяка кифличка с разбито яйце, към което сте добавили малко сол. Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса за 8-10 минути.

Намажете готовите домашни кифлички с разтопено масло или маргарин.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments