Домашно руло – най-вкусната рецепта. Непременно си я запишете!

Домашно руло – най-вкусната рецепта

Можете да използвате сладко, сметана или шоколад.

Необходими съставки:
250 г маргарин
250 г захар

250 г брашно
5 яйца

За пълнежа:
200 г шоколад за готвене
10 супени лъжици мляко
1 супена лъжица масло

Приготвяне:
Брашното, маргаринът, жълтъците и захарта се разбъркват до получаването на гладка и еднородна смес.

Белтъците се разбиват със солта на твърд сняг, след което постепенно се добавят към жълтъците и се разбъркват леко с лъжица.

Нарежете 5 парчета хартия за печене за пет кори: размерът на тавата е 37х33 см.

Сложете около 5 супени лъжици от получената смес върху хартията и я разпределете равномерно с дебелината на палачинка (работете бързо, за да избегнете огъване на кората, тъй като при печене може да се напука на тези места).

След това прехвърлете тестото в тавата и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 3-5 минути.

Кората не трябва да променя цвета си, тя трябва да остане светла (по време на печене, след около 3 минути проверете дали тестото се лепи по пръста или кората е готова. Ако краищата потъмнеят, отрежете ги, защото ще се сронят).

Оставете готовите кори настрана, докато приготвяте пълнежа: Разтопете шоколада с млякото и олиото на пара. Може да използвате и различни конфитюри, мармалади или ганаш с бял шоколад и плодове.

Всяка кора намажете на тънък слой с пълнежа и внимателно навийте на руло. Сложете рулото върху следващата кора и продължете да навивате заедно. Продължете процедурата, докато корите свършат.

Готовото руло се увива във фолио и се оставя в хладилника за една нощ. Приготвеното по този начин това домашно руло е твърдо и лесно се нарязва на много тънки парчета.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments