Домашно сирене маскарпоне: идеално за приготвянето на десерти

Домашно сирене маскарпоне – всеки може да се справи с тази рецепта

Можете спокойно да добавите такова сирене в кремовете за десерти и да приготвите различни вкусотии с тази основа.

За да го приготвите се нуждаете от следните съставки:
сметана – 400 г
пудра захар – 3/4 с.л.

Начин на приготвене:
Прехвърлете сметаната в тензух, сгънат на няколко слоя, завържете, за да се отцеди излишната суроватка. Най-добре е да оставите сметаната за цяла нощ, тогава тя със сигурност ще е готова за по-нататъшна работа и ще получите страхотно сирене.

Така полученота сметана смесете с пудра захар с шпатула и ще получите маскарпоне. Мекото и сладко сирене е готово за по-нататъшна употреба.

Разбира се, най-доброто меко сирене се прави от домашна сметана, дори не е необходимо да се отцежда толкова дълго, тъй като в домашния продукт има малко суроватка.

Можете да направите такова сирене от мляко и сметана. Но не ползвайте тежка сметана, за предпочитане от 10 до 15 процента масленост, тогава се получава най-добър продукт.

Ако правите това сирене с мляко и лимонена киселина, не бъркайте масата и не я пресушавайте – когато оставите суроватката да се отцеди, не я оставяйте дълго време, в противен случай сиренето ще е много сухо.

Рецептата за това домашно сирене маскарпоне е идеална за десерти като тирамису.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments