Допуснете ли тези 6 грешки ще състарите кожата ви с години

Понякога всички дейности, свързани с грижа за кожата се обезсилват само, защото допускате грешки при избора и процеса на различни процедури. Ето защо, ако с внимателна грижа бръчките все още не са изчезнали и се появят нови, проверете дали правите всичко правилно.

Големият брой измивания и пилингът могат да отмият естествения защитен слой на кожата и да я дехидратират. И ако към това добавите чести търкания, лазерно въздействие, тогава не се изненадвайте. Кожата ви просто не е в състояние да устои на агресивните процедури, дермата е изтъняла, което означава, че старее по-бързо.

  1. Опасност от пластири

Това е много модерна процедура, но те не действат против стареене. Създава се малък оток, който изглажда бръчките визуално. Пластирите създават хидратация, като не позволяват влагата да се изпарява и следователно се появява подуване. Понякога, преди тържественото събитие, можете да прибегнете до тях, но не можете да ги използвате редовно.

  1. Козметика за през нощта

Да намажете лицето с крем и да си легнете означава да направите огромна грешка. Това провокира подуване, влагата не се изпарява. Постепенно броят на бръчките се увеличава. Идеалното време за нанасяне на крема е 3 часа преди лягане.

  1. Инжекции за красота

Съвременната козметология по всякакъв начин насърчава радикални методи възможно най-рано. Въпреки това, колкото по-рано започнете интензивна грижа, толкова по-бързо кожата ви остарява. Не използвайте инжекции без основателна причина, това се отнася за инжекционната хидратация и огромните дози хиалурон.

  1. Опасни инжекции – ботокс

Говорим за придаване на подпухналост на устните, пълнители, ботокс. Трябва да намерите висококвалифициран козметолог, който няма да ви набожда всичко подред само по ваше желание.

  1. Сладка диета

Ако вашата диета съдържа твърде много захар и нейните продукти, ще остареете по-бързо. Тъй като захарта нарушава структурата на колагена, нова изобщо не се образува.

  1. Слънцезащита

Ултравиолетовите лъчи дехидратират кожата и причиняват преждевременно стареене. Защитете кожата си, носете слънчеви очила.

Правилната грижа за кожата трябва да бъде балансирана и разумна, тогава тя наистина ще има полза.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments